Het brievenproject, waarbij ik brieven schrijf aan mensen die betrokken waren bij het ontstaan van het Teylers Museum, vordert. Momenteel ben ik bezig met brief 6 aan Wybrand Hendriks; kunstschilder en directeur van de verzameling Tekeningen bij het museum. Op 22 september opent er een tentoonstelling van het werk van Wybrand Hendriks in het Teylers Museum; mijn brief aan hem zal dan klaar zijn en gepubliceerd op Mister Motley.

Ik dacht dat ik de voortgang van de brieven wel op mijn blog had gezet, maar dat blijkt van niet. Ze staan in de Nieuwsbrief.

De eerste brief was aan Terry van Druten, hoofdconservator van het museum, die onderdeel is van het project. Hij ontvangt elke keer de brief.

De tweede brief was aan Pieter Teyler, die een Stichting, een plan en geld naliet, waar het museum uit is ontstaan.

Lees de brief op Mister Motley: http://www.mistermotley.nl/beste-pieter-teyler/