Het project dat ik gedaan heb in de kerk van Den Andel, was zeer bijzonder. Door een vroegchristelijke cirkel, die op het plafond stond, aandacht te geven en tegelijk de later toegevoegde elementen zoals kerkbanken en preekstoel, weg te werken met papier en lakens, ontstond er een totaal ander krachtenveld in de kerk. Door het witte papier werd de kerk lichter en zachter. Het gebouw ging zich weer tonen. Door de vele gesprekken en reacties ging ik zelf ook nog meer beseffen wat er gebeurde in de kerk. Wat voor verschuiving ik in werking heb gezet.

Onder de cirkel op het plafond heb ik zelf een cirkel neergelegd op de stenen vloer: in het midden een kom water; daarom heen een paar cirkels van stenen en draad. Deze cirkel gaf de cirkel op het plafond alle aandacht.

Tijdens mijn werkperiode was er een dienst. Mijn werk mocht grotendeels blijven staan, inclusief het papier dat de banken bedekte. De dominee heeft mijn werk en mijn bedoelingen verwerkt in haar dienst.

Op de laatste dag heb ik de deuren open gezet en het groen/ de natuur binnen gelaten; toen was het helemaal compleet.