Artwalk is een kunstenaarsinitiatief in de Staatsliedenbuurt van Amsterdam. Toen ik gevraagd werd mee te doen met de tentoonstelling “People like us”, gecureerd door Martijn Lucas Smit, onder de vlag van Artwalk, heb ik het plan gemaakt om mensen uit de buurt te tekenen via hun woonplek. Samen met Artwalk-curator en bewoner Holger hebben we een paar mensen bereid gevonden mij een tijdje in hun huis te laten tekenen. We hebben gelet op diversiteit van de bewoners. De tekeningen heb ik ter plekke gemaakt; ik heb getekend met O.I.-inkt. Voor de centrale plek en bedoeld als lokker voor de tentoonstelling heb ik een poster getekend, waar Martijn op stond.

Naast dat ik bij de mensen thuis heb getekend, heb ik ook een potloodtekening van ze gemaakt. Deze tekeningen zijn afgedrukt als grote posters en zijn op de peperbussen, die in de buurt stonden, geplakt. Deze actie liep nog enkele maanden door.