De tentoonstelling Dichtbij, die vanaf 14 februari tot en met 15 maart 2020 in De Vishal in Haarlem te zien was, heb ik met Annemarie Nibbering samengesteld. Het plan was om de werken een interactie met elkaar te laten aangaan en de tentoonstelling zodanig in te richten dat deze interactie ook zichtbaar was. Dus het kunstwerk niet als eiland maar als onderdeel van grotere gehelen. Daarnaast wilden we ook de ruimte betrekken in deze interactie. Door deze open houding ontstonden er meer betekenissen en inzichten.

Het resultaat was een doolhof aan gelijkwaardig gepresenteerde werken, waarbij de bezoeker nauwlettend moest kijken om de afzonderlijke kunstenaar te ontdekken. Het effect was ook scherper waarnemen en een verhoogd kijkplezier.

Tijdens de tentoonstelling hebben we 7 boekjes gemaakt: elke kunstenaar een eigen boekje van zijn werk en een boekje met het werk van de tentoonstelling. Deze in een doosje gebundelde boekjes hebben we op zaterdag 14 maart gepresenteerd. Ik heb een plattegrondtekening gemaakt van alle werken in de tentoonstelling; deze zit als poster in het doosje. ( zie voor meer info bij ‘boeken’ )